SSNH » Aangepast Sporter » Nieuws » 17 februari: clinic rolstoelbadminton in Hoofddorp

17 februari: clinic rolstoelbadminton in Hoofddorp

geplaatst op 21 januari 2016 - Amstel & Meerlanden

In september 2015 is Badmintonvereniging Nieuw Vennep gestart met een aanbod rolstoelbadminton. Na een geslaagde clinic kunnen rolstoelbadmintonners daar nu wekelijks terecht om mee te doen tijdens het recreanten-uur. In Hoofddorp wordt nu ook een start gemaakt met rolstoelbadminton en op 17 februari zal worden afgetrapt met een clinic verzorgd door bondscoach Aangepast Badminton Annie van Daal.


Clinic rolstoelbadminton

Sportservice Haarlemmermeer, badmintonvereniging BC Meershuttle, Sportplaza Haarlemmermeer en bondscoach Aangepast Badminton Annie van Daal hebben de handen ineengeslagen om ook in Hoofddorp een clinic rolstoelbadminton te organiseren. Deze zal plaatsvinden op 17 februari van 19.00 – 20.30 uur in Sportplaza het Spectrum in Hoofddorp. Naast Annie van Daal zijn ook rolstoelbadmintonners Jordy Brouwer von Gonzenbach en Tim Quartel aanwezig. Beiden maken deel uit van het nationale team. Onder leiding van Annie van Daal zullen zij een aantal zaken demonstreren, waaronder de warming-up, verschillende slagtechnieken en de mogelijkheden op badmintongebied. Daarna kunnen geïnteresseerden zelf aan de slag en samen met de spelers de baan op. Ook kunnen mensen die niet rolstoelgebonden zijn plaatsnemen in een rolstoel om deze rolstoelsport te ervaren. De clinic is gratis en voor iedereen toegankelijk.
Na de clinic kunnen rolstoelbadmintonners wekelijks op woensdagavond van 19.00 – 20.30 uur terecht bij deze verenging. Na 4 proeflessen is het mogelijk om lid te worden van de vereniging.

(Sport)rolstoel
Doorgaans is voor een rolstoelsport een speciale sportrolstoel nodig. Voor de proeflessen rolstoelbadminton is dit echter niet direct nodig en kunt u ook in uw ADL-rolstoel deelnemen. Wanneer u de sport structureel gaat beoefenen is een sportrolstoel noodzakelijk, maar voor het kennismaken met en ervaren van rolstoelbadminton is dit niet het geval.

Meer informatie en aanmelden voor de clinic
Om u aan te melden voor de clinic of voor meer informatie kunt u contact opnemen met de regiomedewerker Aangepast Sporten Amstel & Meerlanden Wout Werker via 023- 557 59 37 of wwerker@sportservicehaarlemmermeer.nl. Aanmelden kan t/m vrijdag 12 februari.

Voor meer informatie over badmintonvereniging BC Meershuttle kunt u contact opnemen via secr@bcmeershuttle.nl.

< terug naar overzicht